×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 89

Enkrat mesečno vas vabimo na brezplačni ogled lutkovne predstave

26.oktober – Kraljična v ognjenem gradu

Pravljica je primerna za otroke stare vsaj 4 leta, igra jo waldorfska vzgojiteljica Tina Jakopič.
Bil je nekoč reven mož, ki je s svojo ženo živel v majhni hiši. Imela sta že toliko otrok, da so bili vsi ljudje na vasi njunim otrokom botri in botrice. Ko se jima je rodil še en sinek nista več vedela koga bi prosila, da bi šel za botra. V stiski se je oče odločil, da bo sedel na rob ceste in počakal na prvega, ki bo prišel mimo. Po dolgem času je mimo prišel star mož v dolgem plašču. Ta je rad šel za botra. Kot darilo ob botrovanju pa je očetu podaril veliko in debelo krato, ter živahnega telička. To je bil prav poseben teliček, saj mu je na čelu svetila zlata zvezda. Znal pa je tudi govoriti. Deček in teliček sta spadala skupaj, saj sta na svet prišla na isti dan. Deček je zrasel, teliček pa je postal silen in mogočen bik. Ko je bilo dečku dvajset let ga je bik odpeljal k svojemu žalostnemu kralju. Njegovo hči je namreč že davno ugrabil strašni dvanajsglavi zmaj in jo zaprl v ognjeni grad. Mladenič in bik sta se odpravila rešit kraljično v ognjeni grad in med potjo doživela marsikaj….

30. november – Debela repa

25. januar – Snežica in Rožica

Pravljica bratov Grimm, primerna za otroke stare vsaj 3 leta, saj traja približno 25 minut.
V samotni kočici je živela vdova, ki je imela dve deklici. Eni je bilo ime Snežica, drugi pa Rožica. Bili sta tako pridni, delavni in marljivi, kot le moreta biti dva otroka na tem svetu.
Deklici sta se imeli tako radi, da sta se vedno držali za roke, če sta šli kam ven, in če je Snežica rekla: » Vedno bova ostali skupaj,« je Rožica odgovorila: » Dokler sva živi, vedno!«. Mati pa je pristavila: »Kar ima ena, naj vedno deli z drugo.«
Snežica in Rožica sta hodili po gozdu, nabirali dračje, lovili ribe in skrbeli, da je bila materina hišica bleščeče čista. Ob večerih so sedle k ognjišču in mati jima je brala iz velike knjige.
Nekega  zimskega večera je potrkalo na vrata, češ da naj odpro. In mislile so, da je popotnik, ki išče prenočišče. Vendar ni bil popotnik…

22. februar – Škrateljčka

29. marec – Velikonočni zajček

26. april - Muca Copatarica

Pravljica za otroke od 3. leta dalje – igra jo waldorfska vzgojiteljica Sonja Hudeček.